Novosti i događanja

Objavljen Poziv za dostavu projektnih prijedloga_Interreg V-B Dunav 2014. – 2020.

25.10.2017. | Mirela Glavaš PromovirajIspis

Program transnacionalne suradnje Interreg V-B Dunav 2014. – 2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u dunavskoj regiji na dostavu projektnih prijava.

Program je osmišljen u okviru cilja Europske teritorijalne suradnje i nudi financijsku potporu za transnacionalne projekte koji doprinose razvoju inovativne, bolje pristupačne i održive dunavske regije. Prema provedbenom okviru specifičnog cilja 4.2., pokreće se poziv na dostavu projektnih prijedloga za Seed Money Facility (SMF). Seed Money Facility je instrument namijenjen pružanju podrške razvoju transnacionalnih projekata u skladu s prioritetnim područjima Strategije Europske unije za dunavsku regiju (EUSDR), neovisno o financijskom instrumentu u sklopu kojeg će se provoditi projekt.

Prihvatljivi prijavitelji:

– lokalna, regionalna i nacionalna javna tijela

– međunarodne organizacije

– privatna neprofitna tijela

U Programu transnacionalne suradnje Dunav sudjeluje devet država članica Europske unije: Austrija, Njemačka (dvije regije: Baden-Württemberg i Bavarska), Slovačka, Češka, Slovenija, Mađarska,  Rumunjska, Bugarska i Hrvatska; tri IPA države: Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija te dvije ENI partnerske države: Moldavija i Ukrajina (četiri regije: Chernivetska Oblast, Ivano-Frankiviska Oblast, Zakarpatska Oblast, Odessa Oblast).

U svakom projektu moraju sudjelovati minimalno dva partnera iz dvije različite države. Najviše može sudjelovati pet partnera.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava: 1.530.000,00 EUR

Trajanje projekta: do 12 mjeseci.

Krajnji rok prijave: 7. prosinca 2017.g.

U okviru ovog poziva koristiti će se pojednostavljeni postupak prijave, a detaljne uvjete i rokove možete pronaći na poveznici https://goo.gl/hdRQuX . Objavu, relevantne informacije o pozivu i svu dokumentaciju potrebnu za pripremu i prijavu projekta možete preuzeti s programske mrežne stranice https://goo.gl/mdL2uA.

Postupak prijave i odabira, kao i postupci provedbe detaljno su prikazani u SMF Programskom priručniku (SMF Programme Manual). Također, podnositelji projektnog prijedloga moraju dostaviti i Izjavu o usklađenosti potpisanu od relevantnih Koordinatora prioritetnih osi EUSDR (PAC-ova), navodeći da je prijedlog u skladu s ograničenim temama koje su prethodno identificirali.

Programski dokument (Interreg V-B Danube Cooperation Programme) usvojila je Europska komisija 20. kolovoza 2015. godine i predstavlja pravnu osnovu ovog poziva na dostavu projektnih prijedloga.

⇦ Nazad na pregled obavijesti