Novosti i događanja

Individualne stipendije u okviru Marie Sklodowska-Curie akcije.

18.04.2016. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

Otvoren je poziv na natječaj za individualne stipendije za 2016. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 14. rujna 2016. godine. Više informacija o individualnim stipendijama MSCA dostupno je na stranicama Portala za sudionike (ovdje) te na stranicama Europske komisije (ovdje). Vodič za prijavitelje dostavljamo u privitku. 

Ove stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima, odnosno onima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog  potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost. 

Novost u ovom natječaju je multidisciplinarni panel Društveno - poslovni panel, namijenjen istraživačima koji žele provoditi istraživačke i inovativne projekte u neakademskom sektoru. Cilj ovog panela je olakšati promjenu karijere iz akademskog u neakademski sektor te potaknuti istraživačke mogućnosti izvan akademskog sektora. Za ovaj panel izdvojeno je 10 milijuna eura.

U okviru Marie Sklodowska-Curie akcija za individualne stipendije u 2016. godini izdvojeno je 218,5 milijuna eura.

Objedinjene informacije o iskazima interesa institucija za sudjelovanjem u individualnim stipendijama MSCA dostupne su na mrežnim stranicama Obzor 2020 (ovdje). Iskazi partnerstva, prema dostupnim ponudama, redovito se ažuriraju.

Za više informacija vezanih uz mogućnost individualnih akademskih mobilnosti slobodni smo Vas uputiti na mrežne stranice Obzora 2020.,  EURAXESS uslužnog centra kao i na Facebook stranicu Euraxess Croatia - Research in the heart of Europe

⇦ Nazad na pregled obavijesti