Novosti i događanja

Agencija za nove tehnologije, energiju i održivi ekonomski razvoj – ENEA

08.06.2015. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

Talijanska Agencija za nove tehnologije, energiju i održivi ekonomski razvoj – ENEA, iskazala je interes za ugošćavanje iskusnih istraživača u okviru individualnih stipendija Marie Sklodowska- Curie akcija unutar svojih istraživačkih centara.

U priloženom dokumentu (MSCA 2015 IF-Host ENEA-Post-doc positions) navedeno je preko 45 identificiranih istraživačkih postdoktorskih mogućnosti iz sektora poput radijacije i biologije, nuklearne fuzije, tehnologije materijala, klime i okoliša, napredne tehnologije za energiju i industriju,  obnovljive izvore, nano i laserske tehnologije, optike i slično. Zainteresirani istraživači slobodno mogu se izravno obratiti navedenoj osobi za kontakt.

Ako smatrate da svoje istraživanje možete uklopiti u djelokrug ENEA-e, a to područje nije uključeno u dokumentu u privitku, slobodno se obratite gospođi Roberti Boniotti u uredu ENEA-e u Briselu (roberta.boniotti@enea.it ) kako bi razmotrili Vaše mogućnosti.

Agencija za nove tehnologije, energiju i održiv ekonomski razvoj –ENEA je druga najveća istraživačka organizacija u Italiji koju karakterizira izvrsnost i stručnost u sektorima energetike, klime i okoliša, sigurnosti i zdravlja te novih tehnologija. Agencija djeluje putem 9 istraživačkih centara, 5 istraživačkih laboratorija, mrežom ureda u Italiji i uredom u Briselu.

Na europskoj razini ENEA je na 25. mjestu od 50 najboljih istraživačkih organizacija u FP7 programu koje su potpisale ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava s više od 150 FP7 projekata. Također, ENEA sudjeluje u mnogim međunarodnim inicijativama poput EERA, KIC Raw Materials, ENERO, ECRA, Photonics 21, Urban Europe, FCH JU te ostalih.

Više informacija o ENEA-i dostupno je u privitku ili na mrežnoj stranici http://www.enea.it/en

Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost. U okviru Marie Sklodowska-Curie akcija za individualne stipendije u 2015. godini izdvojeno je 215 milijuna eura. Natječaj je otvoren do 10. rujna 2015. godine.

Više informacija o individualnim stipendijama MSCA dostupno je na stranicama Portala za sudionike (ovdje) te na stranicama Europske komisije (ovdje).

Objedinjene informacije o iskazima interesa za partnerstvo raznih institucija u okviru MSCA dostupne su na mrežnim stranicama Obzor 2020 (ovdje). Prema dostupnosti, ponude partnerstva redovito se ažuriraju.

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti