Novosti i događanja

Natječaj za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2016.-2017.

26.05.2015. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

Program za razmjenu sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke bilateralni je program za poticanje istraživanja sklopljen 2005. godine između Njemačke službe za akademsku razmjenu i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) Republike Hrvatske.

Cilj programa je intenziviranje suradnje između hrvatskih i njemačkih grupa istraživača koji rade zajedno na određenome znanstvenoistraživačkom projektu. Potiče se mobilnost. Pritom je posebno težište na usavršavanju i specijalizaciji mlađih znanstvenika.
U prijavi (opisu projekta) treba navesti konkretne ciljeve te broj i status sudionika za koje se traži potpora.
Istraživačke suradnje koje se planiraju kao pripremne mjere za opsežnije pothvate, kao što je priprema za prijavu na natječaj neke europske ili njemačke agencije za potporu istraživanja, izrazito su poželjne.

Na natječaj se mogu javiti kao voditelji projekta s hrvatske strane visokoškolski nastavnici izabrani u znanstveno-nastavno zvanje te istraživači/znanstvenici izabrani u znanstveno zvanje, stalno zaposleni na hrvatskim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim institutima.
Program je otvoren za sva znanstvena područja.

MZOS preuzima potporu mobilnosti članova hrvatske istraživačke grupe do njemačkih partnerskih ustanova te troškove boravka članova njemačke istraživačke grupe u Hrvatskoj. DAAD preuzima u obliku paušala potporu mobilnosti članova njemačke istraživačke grupe do hrvatskih partnerskih ustanova te troškove boravka članova hrvatske istraživačke grupe u Njemačkoj.

Rok za prijavu projekta je 30. lipnja 2015. godine.

Početak financiranja odabranih projekata je 1. siječnja 2016. godine.

Više o natječaju kao i svu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

⇦ Nazad na pregled obavijesti