Novosti i događanja

INTERREG EUROPE - Nacionalni info dan

22.05.2015. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU u suradnji sa zajedničkim tajništvom Programa organizira nacionalni info dan koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na prvi poziv.

Radionica će se održati 27. svibnja 2015. s početkom u 9.30h u hotelu International (Zagreb), a detaljan raspored možete pogledati ovdje.

Svoje sudjelovanje na radionici možete prijaviti putem Prijavnog obrasca najkasnije do 22. svibnja 2015. godine. Broj sudionika je ograničen.

Program međuregionalne suradnje INTERREG EUROPE 2014.-2020. promiče razmjenu iskustava o tematskim ciljevima među partnerima diljem Europske unije kroz identifikaciju i širenje dobre prakse s ciljem njezinog prijenosa prvenstveno na Operativne programe u okviru ulaganja za rast i radna mjesta, ali i na programe u okviru europske teritorijalne suradnje. Program u teritorijalnom smislu obuhvaća cijeli teritorij Europske unije, Norvešku i Švicarsku. Program je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj.

Do 2020. godine državama sudionicama će na raspolaganju biti 359 milijuna eura za međuregionalnu suradnju s ciljem istraživanja i inovacija, konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, ekonomije s niskom razinom ugljika te okolišne i resursne učinkovitosti.

S obzirom da se još uvijek čeka službeno odobrenje Programa suradnje od strane Europske komisije, indikativan datum objave poziva na dostavu projektnih prijedloga je sredina lipnja 2015. godine.

Program u lipnju organizira trening za vodeće partnere. Trening će biti fokusiran na detaljne upute kako ispuniti prijavni obrazac. Prijavitelji će imati i priliku prezentirati i raspraviti projektnu ideju na individualnim sastancima sa zajedničkim tajništvom Programa.

⇦ Nazad na pregled obavijesti