Novosti i događanja

Natječaj za sufinanciranje znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu zajedničke hrvatsko-slovenske suradnje u trajanju od 1. siječnja 2016. do 31. prosinca 2017. godine

13.04.2015. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

Natječaj se raspisuje za sufinanciranje troškova putovanja i boravaka hrvatskih i slovenskih znanstvenika u cilju provođenja zajedničkih projekata iz sljedećih zajednički dogovorenih prioritetnih područja:

  1. biotehnologija i biomedicina;
  2. nanoznanosti i nanotehnologija;
  3. optimizacija procesa i materijala;
  4. informatika i telekomunikacije;
  5. ekologija i očuvanje okoliša;
  6. energija i transport;
  7. društvene i humanističke znanosti.

Natječaj je otvoren svim znanstvenim institutima i visokim učilištima Republike Hrvatske, a prednost pri izboru imat će projekti u koje su aktivno uključeni mladi istraživači te oni čiji voditelji nisu imali odobreni projekt u sklopu zajedničke hrvatsko-slovenske suradnje u posljednja dva natječaja (2012. - 2013. i 2014. - 2015.). Odluku o broju odobrenih projekata te iznosu odobrenih sredstava donijet će Zajedničko hrvatsko-slovensko povjerenstvo.

Predviđeno trajanje projekata je dvije godine, a uvjet za dodjelu financijskih sredstava za drugu godinu provedbe projekata je stručno i financijsko izvješće o ostvarenim rezultatima i namjenski utrošenim sredstvima u prvoj godini istraživanja.

Rok: 10. lipnja 2015.

Više o natječaju, kao i natječajnu dokumentaciju možete pronaći ovdje.

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti