Novosti i događanja

Objava natječaja za znanstveno-tehničku suradnju između Hrvatske i Austrije za 2016. - 2017.

30.03.2015. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Savezno ministarstvo znanosti i istraživanja Republike Austrije zajednički provode i sufinanciraju program na temelju Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Austrijske savezne vlade o znanstveno-tehničkoj suradnji, s ciljem intenziviranja međunarodne znanstvene suradnje obiju zemalja i poticanja mobilnosti znanstvenika u sklopu bilateralnih znanstvenoistraživačkih projekata.

Pravo prijave na natječaj imaju znanstvenici na sveučilištima, akademijama, veleučilištima i drugim javnim znanstvenim i istraživačkim ustanovama.

Preduvjet za prijavu je definiran znanstvenoistraživački projekt na kojemu namjeravaju surađivati znanstvenici obiju zemalja. Temeljno financiranje projekta mora biti osigurano.

Sve prijave moraju biti podnesene na obje strane: hrvatski voditelj projekta prijavu podnosi Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, austrijski voditelj projekta prijavu podnosi Austrijskoj agenciji za međunarodnu mobilnost i suradnju u području obrazovanja, znanosti i istraživanja.

Moguće je prijaviti projekte iz svih znanstvenih područja bez ograničenja.

Trajanje projekata: dvije godine (1. siječnja 2016. - 31. prosinca 2017.)

Datum do kojega se podnose prijave: 22. svibnja 2015. godine

Više o natječaju ovdje.

⇦ Nazad na pregled obavijesti