Novosti i događanja

Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2015-2017.

25.03.2015. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

Na temelju Ugovora o suradnji u području znanosti i tehnologije između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2015.-2017.

Natječaj je otvoren svim znanstvenim institutima i visokim učilištima Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine i obuhvaća sva znanstvena područja.

Hrvatski partner, temeljem ovog natječaja, prijavu podnosi Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, a kineski partner prijavu za isti projekt podnosi Odjelu za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i tehnologije Narodne Republike Kine.

Sredstva koja u okviru ovog Natječaja dodjeljuju hrvatska i kineska strana predstavljaju dodatnu financijsku pomoć znanstveno-istraživačkim ekipama koja je namijenjena isključivo pokrivanju troškova putovanja i boravaka istraživača. Prednost pri izboru imat će projekti u koje su aktivno uključeni mladi istraživači. Odluku o broju odobrenih projekata te iznosu odobrenih sredstava donijet će Mješovito hrvatsko-kinesko povjerenstvo.

Predviđeno trajanje projekata je dvije godine, a uvjet za dodjelu financijskih sredstava za drugu godinu provedbe projekata je stručno i financijsko izvješće o ostvarenim rezultatima i namjenski utrošenim sredstvima u prvoj godini istraživanja.

Više o natječaju kao i natječajnu dokumentaciju možete preuzeti na stranici Ministarstva.

⇦ Nazad na pregled obavijesti