Opće obavijesti

Panel "Kreativna budućnost"

08.04.2019. | Josip Balen PromovirajIspis

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organiziraju događanje pod nazivom Kreativna budućnost - Panel diskusija o gospodarskim, znanstvenim i umjetničkim potencijalima kulturne i kreativne industrije. Panel diskusija održati će se u srijedu, 10. travnja 2019., od 11 do 14 sati u prostorima Rektorata Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Trg svetog Trojstva 3). 

Cilj panel diskusije Kreativna budućnost je okupljanje profesionalaca i znanstvenika iz područja kulturne i kreativne industrije (KKI), kreiranje platforme za dijalog o temama i problematici sektora i popularizacija znanosti koja se bavi temama vezanim uz kulturnu i kreativnu industriju. Na ovaj način Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku nastoje postati središnje mjesto znanstvene i stručne rasprave o svim temama relevantnim za problematiku KKI sektora. 

Panel diskusija Kreativna budućnost na jednom će mjestu okupiti stručnjake iz područja kulturne i kreativne industrije – osječke, regionalne i nacionalne eksperte iz znanosti i prakse. 

Panel diskusije održavat će se u više sekcija, tematski podijeljenih na sljedeći način: 
- Glazbena industrija i industrija događanja; 
- Suvremene scenske umjetnosti i filmska industrija; 
- Kulturni i kreativni turizam; 
- Izdavaštvo nakladništvo i mediji; 
- Dizajn i oglašavanje; 
- Digitalna kultura i industrija računalnih igara; 
- Intelektualno vlasništvo – Izazovi jedinstvenog digitalnog tržišta EU; 
- Budućnost KKI sektora i kreativna edukacija. 

Panel diskusija okupit će četrdesetak profesionalaca iz različitih područja kulturne i kreativne industrije, koji će kroz dijalog nastojati ponuditi odgovore na izazove koji su pred sektorom. 

Na čelu projekta su red. prof. dr. art. Robert Raponja, prorektor Sveučilišta u Osijeku za umjetnost, kulturu i međuinstitucijsku suradnju te izv. prof. art. Anđelko Mrkonjić, prodekan za razvoj kulturne i kreativne industrije Akademije za umjetnost i kulturu. Organizacijski tim događanja čine doc. dr. sc. Marta Borić Cvenić, doc. dr. sc. Iva Buljubašić, doc. dr. sc. Marija Šain i dr. sc. Igor Mavrin, poslijedoktorand. 

⇦ Nazad na pregled obavijesti