Opće obavijesti

Prof. dr. sc. Željko Hocenski dobio je nagradu "Nikola Tesla" Hrvatske Sekcije IEEE za 2017. godinu

12.12.2017. | Josip Balen PromovirajIspis

Prof. dr. sc. Željko Hocenski redoviti profesor u trajnom zvanju iz područja računalnih znanosti na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek dobio je nagradu "Nikola Tesla" Hrvatske Sekcije IEEE za 2017. godinu. Nagrada je dodijeljena "Za izniman dugogodišnji doprinos znanosti, obrazovanju i struci u području elektrotehnike i računarstva".

Nagrada je dodijeljena tijekom Svečane godišnje večere Hrvatske Sekcije IEEE koja se održala 29. studenog 2017. godine u Hotelu Internacional u Zagrebu.

Prof. Željko Hocenski dao je izniman doprinos na području elektrotehnike i računarstva i Hrvatskoj sekciji IEEE svojim dugogodišnjim članstvom u 12 odjela, od kojih je još u 6 aktivan član. Član je  niza međunarodnih organizacija i društava osim IEEE. Dao je doprinos na području znanstveno-istraživačkog  rada kao voditelj međunarodnih i domaćih projekata i suradnik na projektima. Objavio je niz publikacija i sudjelovao na brojnim međunarodnim skupovima. Osnovao je više laboratorija na matičnom fakultetu i značajno djelovao na razvoj suradnje s gospodarstvom. Kao istraživač u industrijskom institutu autor je brojnih proizvoda i rješenja u industrijskoj elektronici i pogonima. Primio je nagrade i priznanja za razvoj i inovacije.

Čestitamo prof. Željku Hocenskom i želimo mu puno sreće u daljnjem radu!

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti