Opće obavijesti

II. dani CROduina

17.03.2015. | Emilija Horvat PromovirajIspis

Udruga inženjera i diplomiranih inženjera ETF-a, povodom svjetskog Arduino dana, poziva Vas na:

II. Dane CROduina

Dani Croduina su događaj koji se održava povodom svjetskog Arduino dana, organizira ga e-radionica.com te okuplja stručnjake iz područja raznih modernih i popularnih tehnologija. Nazvani su po Croduinu, prvoj hrvatskoj Arduino kompatibilnoj pločici, a ove godine se održavaju u svom drugom izdanju na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, predavaonica K2-1. Tematika događaja su mnoge teme koje su danas popularne na “makers” sceni, koja je zapravo sve šira skupina ljudi koja se bavi elektronikom, bilo profesionalno ili hobistički, a neke od tema mogu se prepoznati iz predavanja koje najavljujemo.

Po prvi puta organiziramo i Croduino open lab day na kojega pozivamo apsulutno sve na druženje uz “elektroničke” teme. e-radionica otvara vrata svoje radionice pa ćete imati i mogućnost vidjeti kako se proizvode Croduini, pitati za savjet nekoga od iskusnijih ili naći partnera za izradu projekta. Dođite i upoznajte se s ljudima koji se bave s sličnom stvari kao i Vi, sve uz opuštenu atmosferu i kavu.

Prva dva dana, 24. i 25. ožujka. očekuju nas prezentacije na ETF-u Kampus K2-1 u trajanju od 17 do 20h, dok će zadnji dan biti održan "Croduino open lab day” u uredu i radionici e-radionice, Trg Ante Starčevića 10(Nama), 1. kat u 16h. Kompetan događaj je pod medijskim pokroviteljstvom Netokracije.

Predavanja i predavači:

24.3., UTORAK
17:00 - Internet of Things: Josip Job, ETFOS

Internet of Things je naša sigurna budućnost, a radi se o tome da će sve oko nas biti povezano i sinkronizirano s internetom. Docent Josip Job će nam dati uvod u IoT te predstaviti osnovne koncepte vezane uz njega.

18:00 - IoT - iOS aplikacija: Dino Kurtagić, COBE Munich

Odmah nakon teorije o IoT, iskusni developer Dino će nam pokazati primjer implementacije Internet of Things na sustavu povezanom na internet čije će podatke sinkronizirati s iOS aplikacijom.

19:00 - Croduino: Tihomir Zovko, e-radionica

Čuli ste za Arduino, možda i za Croduino, pločice koje su svakome omogućili da prilagodi svijet oko sebe svojim željama? Predstavit ćemo Vam još neke novosti u vezi Croduina i e-radionice. Dođite i saznajte razlog po čemu i zbog čega se i održava ovaj događaj - Dani Croduina.

25.3., SRIJEDA
17:00 - Raspberry Pi for dummies: Dalibor Raičković, SPAN d.o.o.

Svi su čuli za Raspberry Pi, superjeftino računalo s programibilnim ulazima i izlazima, ali znate li kako ga koristiti? Dalibor će nas uvesti u ovaj novi svijet te nam dati osnovne informacije o pločici.

18:00 - 3D printing: Branimir Valentić, #labos otvoreni multimedijski lab

3D printing je danas stvar o kojoj su svi nešto čuli, svima je kul, svi bi željeli jedan 3D printer, ali što zapravo znamo u 3D printanju? Branimir će nam pokazati put kako krenuti s ovom tehnologijom, a na prezetaciji ćete moći vidjeti i jedan 3D printer u akciji.

19:00 - Dizajn PCBa - Cadsoft Eagle: David Zovko, e-radionica

Dokumentiranje elektroničkih shema danas je jednostavno obavezno štivo čak i za hobbiste, a David će nam pokazati kako kreirati elektroničku shemu te kako iz nje dizajnirati tiskanu pločicu, sve u Cadsoft Eagle softwareu.

26.3., ČETVRTAK
od 16:00 - Croduino open lab day
Trg Ante Starčevića 10, trgovački centar Nama, prvi kat

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti