Novosti i događanja

Uvodna konferencija projekta „Razvoj ekspertnog sustava za upravljanje proizvodnjom i preradom prehrambenih proizvoda“

26.03.2021. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Poštovani,

 

ponedjeljak 29. ožujka 2021. s početkom u 12 sati na FERIT-u, Kneza Trpimira 2b, Osijek održati će se uvodna konferencija projekta „Razvoj ekspertnog sustava za upravljanje proizvodnjom i preradom prehrambenih proizvoda“ .

 

Konferencija ce biti odrzana uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

 

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020., unutar Poziva „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“, KK.01.1.1.07., a provodi ga Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek u suradnji s tvrtkom Gauss d.o.o. Razdoblje provedbe projekta je od  21.12.2020. do 21.12.2023. (36 mjeseci), a ukupna mu je vrijednost 8.767.001,53 kuna, od čega su dodijeljena bespovratna sredstva 6.099.667,51 kuna.

 

Opći cilj projekta je usmjeriti istraživanja u S3 tematskom području "Hrana i bio-ekonomija" te podtematsko prioritetnom području "Održiva proizvodnja i prerada hrane" prema potrebama gospodarstva.

 

Specifični ciljevi projekta:

  • razvoj sustava potpore proizvodnji u prehrambenoj industriji kroz primjenu umjetne inteligencije i tehnologije interneta stvari (IoT);
  • poticanje brže promjene u području pametne poljoprivrede kroz razvoj novog ekspertnog sustava;
  • ubrzavanje razvoja budućih IT platformi za upravljanje proizvodnjom poljoprivrednih kultura, posebno onih koje se uzgajaju u zatvorenim, kontroliranim uvjetima.

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti