Novosti i događanja

Obavijest o smrti doc.dr.sc. Franje Majdandžića

30.11.2020. | Jasminka Majdandžić PromovirajIspis

Tužna srca javljamo da smo primili žalosnu vijest da je dana 29. studenog 2020. godine preminuo doc.dr.sc. Franjo Majdandžić.

 

Doc. dr. sc. Franjo Majdandžić diplomirao je elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike u Ljubljani 1965.godine, a doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu 1990. godine. Do 1992. godine radio je u BiH u elektroprivredi, u obrazovnim institucijama i na rukovođenju znanstveno-istraživačkog poduzeća Institut zaštite, gdje je bio osnivač i glavni urednik znanstveno-stručnog časopisa Zaštita i unapređenje čovjekove okoline.

 

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (tada Eleltrotehnički fakultet Osijek) radio je od 1992. do 2002. godine, kada odlazi u mirovinu. Dr. Majdandžić predavao je na Fakultetu nekoliko predmeta iz područja elektroenergetike: El. sklopni aparati, Sklopni aparati, Elektroenergetska postrojenja, Tehnika visokog napona, Rasklopna postrojenja, El. Instalacije i rasvjeta.

 

Autor je knjige Niskonaponske mreže u elektroprivredi (1983.), udžbenika Uzemljivači i sustavi uzemljenja (2004.) te je autor niza znanstvenih i stručnih radova. Bio je voditelj dva međunarodna projekta iz područja održavanja i upravljanja elektroenergetskih postrojenja, preko dvadeset domaćih projekata iz područja racionalne potrošnje električne energije i šesnaest projekata iz područja zaštite i unapređenja životne i radne sredine.

⇦ Nazad na pregled obavijesti