Novosti i događanja

"Blockchain & Crypto days in Osijek" na FERIT-u

17.10.2020. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Poštovani, pozivamo sve zainteresirane za blockchain, kriptovalute i DeFi svijet da se pridruže konferenciji Udruge za blockchain i kriptovalute (UBIK) koje će se održati u prostorijama našeg fakulteta.

U sklopu trodnevne konferencije "Blockchain & Crypto days in Osijek" na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek održava se dva događaja.

 

U petak, 23.10.2020., predstaviti će se Udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK), naš Fakultet i osječka tvrtka Base58 d.o.o.

 

 
 
 
 
 

Doc. dr. sc Mirko Köhler ukratko će predstaviti rad fakulteta s predavanjem "FERIT: karika u lancu", a Nikola Škorić iz tvrtke Electrocoin reći će nešto više o samoj udruzi UBIK i njezinu djelovanju.

Predavač Bruno Škvorc održat će predavanje “UBIKchain i Substrate ili kako izgraditi svoj blockchain u sat vremena”, potom slijedi predavanje dr. sc. Marka Vukobratovića "Base58: energija i blockchain".

Po završetku predavanja planirano je održavanje panela na temu “Decentralizirane financije- istinska inovacija ili igra za naivce” u kojem će sudjelovati Mislav Javor iz AMPnet-a, Ivan Glavaš, iz Griffon Asset Managementa, Filip Šaravanja iz HANFA-e, uz  moderatura Luku Sučića iz Meta change capitala.

Zbog trenutačne epidemiološke situacije broj studenata koji mogu fizički prisustovati predavanju je ograničen, stoga ćemo studentima koji su na vrijeme rezervirali svoja mjesta poslati pozivnicu na e-mail.

 

Svi ostali koji se prijave do 22. listopada u 12:00, 24 sata prije predavanja, na svoje će e- mail adrese dobiti poveznicu za Zoom.

 

Drugog dana, u subotu, 24.10.2020., održava se radionica "Polkadot u detalje" na kojoj će se predstaviti osnove Polkadot blockchaina i mnogo primjera korištenja. Drugi dio radionice otvoren je za pitanja i raspravu.

 

 

 

 

 

Više informacija možete pronaći na službenoj pozivnici niže u ovoj obavijesti i na poveznici za subotnju radionicu.

https://www.meetup.com/Blockchain-Crypto-Croatia/events/273880815/

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti