Novosti i događanja

Izmjene preddiplomskog sveučilišnog studija Računarstvo

01.06.2020. | Kruno MiličevićPromovirajIspis

Poštovane maturantice i maturanti,

 

želimo vas obavijestiti da je u suradnji i uz podršku niza tvrtki (Osijek Software City, Trilix, Gauss, Marrow Labs, Code Consulting, Span, Atos) tijekom svibnja došlo do izmjena studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija Računarstvo. Glavne izmjene su podjela u dva izborna bloka: Programsko inženjerstvo i Računalno inženjerstvo. Izmjene su napravljene budući da smo zajednički s tvrtkama zaključili kako „jedno računarstvo“:

- ne može zadovoljiti vaše specifične želje i interese. Netko je od vas bliži softveru (to bi bio izborni blok „Programsko inženjerstvo“), a netko hardveru (to bi bio izborni blok „Računalno inženjerstvo“).

- ne može zadovoljiti očekivanja tržišta rada, odnosno tvrtki, budući da su i one, kao vaši budući mogući poslodavci, specijalizirane u niz različitih niša računarstva.

Pa kako biste vi uistinu studirali ono što (naj)više volite od računarstva, te da biste kasnije bili što bolje pripremljeni za tržište rada, neovisno hoćete li raditi u nekoj tvrtki ili ćete pokrenuti vlastitu, odlučili smo se za navedene izmjene.

Ako u ovom trenutku niste sigurni koji je izborni blok bliži vašim željama i interesima, važno je naglasiti:

- da oni od ukupno 36 predmeta imaju čak 29 zajedničkih,

- da završetkom bilo kojeg od izbornih blokova stječete isti stručni naziv: sveučilišni prvostupnik/prvostupnica inženjer/inženjerka računarstva

- da imate mogućnost da se završetkom bilo kojeg od izbornih blokova možete na FERIT-u pod jednakim uvjetima prijaviti za upis Diplomskog sveučilišnog studija Računarstva ili Diplomskog sveučilišnog studija Automobilskog računarstva i komunikacija.

Pritom je prethodno definirana upisna kvota od 140 studenata za preddiplomski sveučilišni studij Računarstvo podijeljena na izborne blokove kako slijedi: Programsko inženjerstvo 80 upisnih mjesta te Računalno inženjerstvo 60 upisnih mjesta. Odabir prvog i drugog izbora bit će omogućen putem online sustava za upis studijskog programa. Koji će vam pritom od izbornih blokova biti viši na popisu izbora, naravno ovisi o vašim interesima, a popise predmeta i detalje o sadržaju svakog izbornog bloka možete vidjeti u privitku.

Nakon odabira izbornog bloka, rang-lista za upis izbornih blokova kreirat će se prema rang-listama državne mature. Studenti koji prema uspjehu ne budu unutar upisne kvote svog prvog izbora, bit će upisani na drugi izbor.

 

U privitku su popisi predmeta, te kratki opis oba izborna bloka.

⇦ Nazad na pregled obavijesti
Učitaj prijašnjih 100 objava