Novosti i događanja

Cyber Security Conference 2019 @ FERIT

09.10.2019. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek treću godinu za redom u Osijeku organizira konferenciju posvećenu kibernetičkoj sigurnosti (CSC, Cyber Security Conference 2019). Konferencija se održava 16. i 17. listopada na FERIT-u (Kampus, dvorana K2-1), dok će svečano otvorenje biti 16. listopada u 10:00.

 

Konferenciju organiziraju u suradnji s FERIT-om i Atos Convergence Creators, ATO Inženjering, Siemens, Končar KET i Osijek Software City.

 

Kibernetičku sigurnost Republika Hrvatska prepoznala je kao strateško područje, za koje je definirana i Nacionalna strategija kibernetičke sigurnosti, u skladu sa odgovarajućom strategijom Europske Unije. Također je definiran i Akcijski plan za provedbu ove strategije, te je usvojen i Zakon o kibernetičkoj sigurnosti operatora ključnih usluga i davatelja digitalnih usluga. Cilj ovih mjera jest postići zajedničku visoku razinu kibernetičke sigurnosti u davanju usluga koje su od posebne važnosti za odvijanje društvenih i gospodarskih aktivnosti.

 

U programu konferencije su zanimljiva predavanja i okrugli stolovi na teme iz područja kibernetičke sigurnosti, uključujući regulatorni okvir, sigurnost industrijskih i tehnoloških sustava, sigurnost IoT (Internet of Things) i sigurnost informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Ovakav program namijenjen je predstavnicima poduzeća, ljudima iz industrije i komunalnih tvrtki, ljudima iz IT sektora, ali i članovima upravljačkih tijela koji donose ključne poslovne odluke.

 

Više informacija o samoj konferenciji dostupno je na https://csc.ferit.hr .

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate otvorenje konferencije i poslušate zanimljiva predavanja.

U nadi da ćete prepoznati važnost ove konferencije i iskazati interes za sudjelovanje, srdačno Vas pozdravljamo!

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti