Novosti i događanja

3. LABUS sajam na FERIT-u

06.09.2019. | Ana Šokčević PromovirajIspis

I ove godine, već 3. za redom pozivamo naše najmlađe na još jedno druženje sa STEM-om! 

 

Između redovitih nastavnih i znanstveno-stručnih aktivnosti, FERIT Osijek poduzima inicijative i aktivnosti kako bi prilagodio svoje studijske programe tehnološkim trendovima i potrebama tržišta rada, ali i kako bi povezao nastavu iz STEM područja na razini osnovnih i srednjih škola s visokoškolskom inženjerskom nastavom i tako osnažio eksperimentalni rad učenika u STEM području te njihovu motivaciju za tehničke studije i inženjerska zanimanja.  

Osobito velik odjek u zajednici imala su dva LABUS sajma http://labus.ferit.hr/labus-sajam koja su održana krajem rujna na otvorenim prostorima i u laboratorijima FERIT-a Osijek u Kampusu (C. Hadrijana 10b).  Preko 900 posjetitelja LABUS sajma 2017. i  gotovo dvostruko više posjetitelja na LABUS sajmu 2018. njihovo zanimanje, oduševljenje i aktivno sudjelovanje u prezentacijama pokazatelj su uspješnosti ove manifestacije, ali i poticaj za osmišljavanje sličnih LABUS aktivnosti kojima FERIT Osijek želi na privlačan i zanimljiv način, kroz igru i zabavu, širokom krugu posjetitelja približiti znanstveno-stručna područja kojima se bavi te primjenu novih modernih tehnologija i na taj način ih motivirati za obrazovanjem u STEM području i za inženjerska zanimanja.  

Stoga je „LABUS sajam na FERIT-u Osijek“ postala jedinstvena, prepoznatljiva i izvrsno prihvaćena manifestacija među učenicima, nastavnicima i ostalim građanima svih dobnih skupina iz Osječko-baranjske županije, ali i iz ostalih županija Slavonije i Baranje. 

Radi svega navedenog, i ove godine planiramo  organizirati 3. LABUS sajam na FERIT-u Osijek (17.- 18. rujna 2019.) s još bogatijim, atraktivnijim i poučnijim sadržajima. Stoga Vas pozivamo da se uključite u aktivnosti popularizacije znanosti i obrazovanja u STEM području!

 

Više informacija: http://labus.ferit.hr/labus-sajam

On line prijave: http://labus.ferit.hr/labus-sajam#R

Fb event: https://www.facebook.com/events/2758128610877687/  

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti