Novosti i događanja

Girls in ICT Day - 26.4.2019.

23.04.2019. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, FERIT,

Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku

 

POZIVA

nastavnike matematike, informatike i fizike, pedagoge te sve zainteresirane na

Girls in ICT Day 2019

Međunarodni dan djevojaka u informacijsko-komunikacijskim tehnologijama

petak, 26. travnja, 2019.

 

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) ove godine po četvrti puta organizira Girls in ICT Day u cilju promicanja informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) i zanimanja u tom području među učenicama osnovnih i srednjih škola. Motiviranje djevojaka već u osnovnoj školi, i to na njima primjeren način, ključno je za pobuđivanje interesa za zanimanja u IKT-u, zanimanja koja će u budućnosti imati sve veći udio u svjetskom gospodarstvu pa tako i gospodarstvu  Hrvatske. Pri tome, veliku ulogu u motiviranju djevojaka imaju upravo njihovi nastavnici i stoga ove godine na skup Girls in ICT Day  pozivamo nastavnike osnovnih i srednjih škola, a posebno nastavnike matematike, informatike i fizike te pedagoge. 

U okviru skupa Girls in ICT Day bit će organizirana predavanja i panel rasprava na temu Zanimanja budućnosti i motiviranje djevojaka za karijeru u  IKT-u, uz učestvovanje više značajnih Osječkih tvrtki u ovom području (program skupa je u privitku). Skup će biti održan  26.04.2019, od 11.00 do 14.30 na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Kneza Trpimira 2B, Osijek.  

Svi zainteresirani za sudjelovanje na skupu Girls in ICT Day, molim Vas svoje podatke (ime, prezime, naziv i adresa škole) pošaljite na emilija.horvat@ferit.hr s naznakom Predmet (Subject): Girls in ICT Day-prijava.

 

Prof. dr. sc. Snježana Rimac-Drlje

Prodekanica za međunarodnu suradnju

 

Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek

Kneza Trpimira 2B, Osijek

Tel: 031 224 759

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti