Novosti i događanja

Konferencija Women in Data Science - Croatia 2019.

19.02.2019. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Dragi zaljubljenici u tehnologiju,

 

zanima li vas kako se silni podaci koji nas okružuju mogu primijeniti kao resurs pri kreiraju poslovnih i IT strategija? Zašto su uopće takvi podaci bitni, kako se oni (ne)sakupljaju? Kako se takvi podaci obrađuju i s kojim alatima?

 

Ako želite saznati odgovore na ta pitanja, dođite 8. ožujka 2019. godine u Arheološki muzej Osijek na konferenciju Women in Data Science (WiDS).

 

Iako se sam naziv konferencije referira prvenstveno na nježniji spol, ne dajte se zavarati – konferencija nije namijenjena samo ženama. “Women” iz naslova se odnosi samo na predavačice koje će sudionicima iznijeti neke od posljednjih saznanja o primjeni podatkovnih znanosti u različitim domenama iz kojih i same potječu. Misija konferencije je educirati i motivirati stručnjake diljem svijeta, neovisno o spolu

 

Ciljevi konferencije WiDS Croatia su okupiti vodeće znanstvenike i poduzeća u Hrvatskoj koji

se bave ovom tematikom, povezati ljude sličnih interesa te prikazati interdisciplinarnost podatkovne znanosti na konkretnim primjerima iz poslovnog svijeta i svakodnevnog života. 

 

Kroz 11 predavanja predstavit će se najnovija tehnološka i istraživačka dostignuća iz područja podatkovnih znanosti, a uz predavanja bit će održana i panel rasprava. Tijekom pauza pobrinut ćemo se da se dobro upoznate i zabavite. 

 

Ulaznice za konferenciju dostupne su putem službene web stranice konferencije: https://www.widscroatia.com. Cijena ulaznice je 100 kn, dok studenti ostvaruju popust te mogu kupiti ulaznicu po cijeni već od 50 kn. Također, za one koji žele dobiti više od same konferencije postoje i „supporter“ ulaznice po cijeni od 150 kn. 

 

Očekuje vas mnogo zanimljivih tema i predavačica, stoga pratite novosti na službenoj web stranici konferencije te društvenim mrežama – Facebooku i Instagramu.  

 

Vidimo se! 

 

 

 

Vaš,

WiDS Croatia tim

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti