Novosti i događanja

FERITi ZSIS potpisali Sporazum o suradnji

15.01.2019. | Dario Došen PromovirajIspis

dekan Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijekuprof. dr. sc. Drago Žagar i ravnatelj Zavoda za sigurnost informacijskih sustava mr. sc. Robert Žunac i potpisali su 10. siječnja 2019. Sporazum o suradnji na razvojno-istraživačkim, znanstvenim i obrazovnim projektima.

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija kao jedna od vodećih hrvatskih visokoškolskih i istraživačkih ustanova u području elektrotehnike, računarstva i informacijsko-komunikacijskih tehnologija kroz nastavu i organizaciju konferencija neposredno potiče sustavni razvoj obrazovne,razvojno-istraživačke i znanstvene komponente informacijske i kiberentičke sigurnosti,područja iz nadležnosti Zavoda za sigurnost informacijskih sustava kao središnjeg državnogtijela za obavljanje poslova u tehničkim područjima informacijske sigurnosti državnih tijela Republike Hrvatske.

Suradnjom s hrvatskim znanstvenim institucijama Zavod za sigurnost informacijskih sustava i nadalje teži poticanju novih oblika prijenosa znanja, promicanju važnosti i interdisciplinarnosti područja informacijske i kibernetičke sigurnosti kao i daljnjem podizanju vlastitih sposobnosti korištenjem najboljih nacionalnih znanstvenih, inovacijskih i obrazovnih potencijala.

⇦ Nazad na pregled obavijesti