Novosti i događanja

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35) i Odjel za industrijsku elektroniku (IE13) Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje

10.01.2019. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Iskustva pri dizajniranju sustava napajanja električnih vozila koje će održati Kristijan Lolić , inženjer hardverskih objedinjenih sustava Rimac Automobila d.o.o, Ured Osijek.

Predavanje će se održati u ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine u 13:15 h u predavaonici 2-21; Kneza Trpimira 2b FERIT-a u Osijeku. Predviđeno trajanje predavanja je 60 minuta. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente preddiplomskog i diplomskog studija, kao i djelatnike Fakulteta kojima je tema predavanja od interesa.

 

U nastavku slijedi kratak opis predavanja:

 

Nakon pregleda osnovnih sustava napajanja hibridnih i električnih vozila, bit će dane smjernice pri izboru baterija i dizajniranju  punjača kao i istosmjernog razvoda uključujući DC/DC pretvarač za

napajanje 12 V trošila u automobilu. Kod dizajniranja istosmjernog razvoda, na odabranim primjerima, će se uputiti na  sigurnosne razmake između različitih naponskih razina u skladu s normama autoindustrije.Posebno će se razmotriti specifični uvjeti rada takvih sustava; od temperaturnih raspona do izraženih mehaničkih naprezanja pri vožnji.

 

 

Predsjednik Odjela za energetsku elektroniku (PEL35): prof. dr. sc. Denis Pelin

 

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti