Novosti i događanja

Gostujuće predavanje: mr. sc. Ivica Bašić: „Praktični primjeri podešavanja energetskih pretvarača za elektromotorne pogone"

13.11.2018. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Odjel za energetsku elektroniku (PEL 35) i Odjel za industrijsku elektroniku (IE13)

Hrvatske sekcije IEEE pozivaju vas na predavanje:

 „Praktični primjeri podešavanja energetskih pretvarača za elektromotorne pogone"

koje će održati mr.sc. Ivica Bašić, specijalist za elektromotorne pogone u Danieli-Systec d.o.o Labin, Ured Osijek. Predavanje će se održati u ponedjeljak, 19. studenoga 2018. godine u 13:15 h u predavaonici za daljinska predavanja; 0-20  FERIT-a u Osijeku.

Predvidivo trajanje predavanja je 45 minuta. Radi se o gostujućem predavanju iz kolegija Osnove energetske elektronike, na 3. godini Preddiplomskog studija elektrotehnike i informacijske tehnologije, izborni blok elektroenergetika.

 

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, a posebno pozivamo studente, te djelatnike Fakulteta kojima je tema predavanja bliska.   

Na predavanju će biti prikazane najčešće konfiguracije energetskih pretvarača koji se danas primjenjuju u elektromotornim pogonima, njihove karakteristike i mogućnosti. Predavanje će biti popraćeno nizom primjera iz prakse puštanja u pogon energetskih pretvarača u metalskoj industriji.

Ispred Odjela za energetsku elektroniku, PEL 35, predsjednik Odjela

Prof. dr. sc. Denis Pelin

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti