Novosti i događanja

Gostujuće predavanje: "Svemirska era čovječanstva" - gdin Ante Radonić

06.11.2018. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Tko? 

Što? 

Gdje? 

Kada? 

PREDAVAČ:  

Ante Radonić 

TEMA: 

"Svemirska era čovječanstva"

Lokacija:  

FERIT Kneza Trpimirna 2B 

Prostorija: 

2-31 

Datum i vrijeme: 

8.11. 2018.  

11:30h

 

 

------------------------------------------------------------- 
OPIS: 

 

U četvrtak 8. XI. u 11:30 u predavaoni 2-31 u ul. Kneza Trpimira će nam gosp. Ante Radonić održati popularno predavanje o svemirskim letovima, satelitima, te novim mogućnostima i spoznajama koje je tzv. svemirska era donijela čovječanstvu, pod naslovom "Svemirska era čovječanstva".

Predavanje je popularnog karaktera i nudit će informativan pregled astronautičkih misija te otkrića i promjena koje su nam omogućili letovi u svemir.

 

Ante Radonić rođen je u Korčuli. Više od četrdeset godina radio je u Tehničkom muzeju "Nikola Tesla" u Zagrebu kao voditelj planetarija s odjelom astronautike. Bavi se popularizacijom astronomije, astronautike i raketne tehnike. Održava aktualna javna predavanja i tribine za građanstvo. Objavio je tristotinjak popularno-znanstvenih članaka u časopisima, tjednicima i dnevnim listovima. Od 1997. stalni je stručni suradnik tjedne emisije Andromeda, posvećene istraživanju Svemira, na Drugome programu Hrvatskoga radija utorkom, koja se emitira od 20 do 22 sata. Dobitnik je nagrade za životno djelo Hrvatske zajednice tehničke kulture (2014).

 

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti