Novosti i događanja

Posjet Slovenskoj akademiji znanosti in umetnosti i Fakultetu za elektrotehniko Univerze u Ljubljani

31.08.2018. | Ana Šokčević PromovirajIspis

U ponedjeljak  27. 8. 2018. predstavnici Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, posjetili su Slovensku akademiju znanosti in umetnosti (SAZU),  gdje ih je osobno primio predsjednik SAZU-a akademik prof. dr.sc. Tadej Bajd. Sastanak je organizirao  ugledni slovenski novinar gospodin Vojo Lukić, a u sastavu delegacije iz Osijeka su bili prof.dr.sc. Drago Žagar, dekan FERIT-a, prof.dr.sc. Snježana Rimac Drlje, prodekanica za međunarodnu suradnju i izv.prof.dr.sc. Kruno Miličević, prodekan za poslovanje, tehnologiju i suradnju s gospodarstvom.

Nakon srdačnog razgovora s predsjednikom SAZU-a akademikom prof. dr. sc. Tadejom Bajdom, predstavnici FERIT-a posjetili su i Fakultet za elektrotehniku Univerze u Ljubljani gdje su s dekanom prof. dr. sc. Gregorom Dolinarom razgovarali o mogućnostima suradnje između dva fakulteta. Gosti su obišli Laboratorij za robotiku i Laboratorij za multimediju gdje su ih domaćini upoznali s istraživanjima koja provode u okviru nacionalnih i europskih projekata.   

Dan ranije, u nedjelju 26. 8. 2018., predstavnici FERIT-a susreli su se i s novoizabranim rektorom Univerze u Mariboru prof. dr. sc. Zdravkom Kačičem. 

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti