Novosti i događanja

LABUS zimska škola na FERIT-u

04.12.2017. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Poštovani nastavnici i učenici,

kao još jednu od aktivnosti usmjerenu na povezivanje srednjoškolske nastave iz STEM područja sa visokoškolskom inženjerskom nastavom, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek organizira, u vrijeme zimskih školskih praznika vaših učenika,

LABUS zimsku školu (za buduće studente inženjerskih studija)

9. -12. siječnja  2018. , FERIT Osijek (K. Trpimira 2B)

http://labus.ferit.hr/zimska-skola#s .

u kojima će se polaznicima ukazati na temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine koja su potrebna za uspješno usvajanje inženjerskih znanja i vještina.

LABUS zimska škola uključuje „paket“ od 4 radionice temeljnih znanja i vještina čiji sadržaji povezuju osnovna znanja iz srednjoškolske nastave matematike i fizike s njihovom primjenom u eksperimentalnom radu. Svaka radionica traje 4 školska sata, a sastoji se od 3 dijela ( matematički, fizikalni i eksperimentalni dio). Detaljniji opis sadržaja svake od ovih radionica kao i opisi eksprimenata koji će se odrađivati u sklopu radionica mogu se pregledati na poveznici: http://labus.ferit.hr/rtzv#s . Voditelji radionica su iskusni nastavnici i asistenti iz temeljnih prirodoslovno-matematičkih i primijenjenih inženjerskih područja FERITa Osijek.

LABUS zimska škola je besplatna, a namijenjena je, prije svega, maturantima, odnosno učenicima završnih razreda srednjih škola (4. i 3. razredi).  „On-line“ prijave za učenike za  LABUS zimsku školu su otvorene od 1. prosinca do 30. prosinca 2017. na poveznici: http://labus.ferit.hr/prijava/ucenik#s .

Broj polaznika LABUS zimske škole je ograničen (oko 50 !)

Veselimo se dolasku vaših učenika, jer smo za njih priredili niz zanimljivih eksperimenata u kojima će imati priliku kroz samostalni i timski rad uz stručno vodstvo primijeniti temeljna matematička i fizikalna znanja i vještine i tako se bolje pripremiti i motivirati za svoje buduće inženjerske studije kao i druge studije iz STEM područja,

Nadamo se da ćete LABUS zimsku školu na FERITu Osijek preporučiti vašim učenicima.

 

Srdačan  pozdrav,

LABUS tim

FERIT Osijek

 

Dodatne informacije o LABUS zimskoj školi :

 Email: zeljka.miokovic@ferit.hr       Tel. 031 224 690         Mob. 091 224 6034

⇦ Nazad na pregled obavijesti