News and events

PODSJETNIK na Preporuke HZJZ

23.06.2020. | Danijel TopićPromovirajIspis

Poštovane studentice i studenti,

Prilikom boravaka u zgradama fakulteta zbog sudjelovanja na ispitima ili nekih drugih aktivnosti  molimo vas da se OBAVEZNO pridržavate svih uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo vezanih uz preddiplomsku, diplomsku i poslijediplomsku nastavu:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Preporuke_COVID_19_sveucilista_20_05-1.pdf

a posebno naglašavamo sljedeće:

  • Osobe s povišenom temperaturom. Nastavnici, studenti i druge osobe ne ulaze u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ustanove ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili za koje postoji vjerojatnost da su bili u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili sumnja na zarazu COVID-19 ili su u samoizolaciji.
  • Kod ulaska i izlaska iz ustanove, kretanja ustanovom te boravka u prostoriji ustanove neophodno je držati razmak najmanje 1,5 metra od drugih osoba.
  • Dezinficijens. Na ulazu i na još nekoliko lako dostupnih mjesta, postavit će se dozatori s dezinficijensom za dezinfekciju ruku. Sredstvo za dezinfekciju potrebno je nanijeti na suhe i čiste dlanove; dlanove i područje između prstiju potrebno je protrljati dok se ne osuše, a sredstvo nije potrebno isprati.
  • Maske. Ako se provođenje nastave i ispita može organizirati na opisani način, nošenje maski ili drugih pokrivala za usta i nos kod studenta i nastavnika nije nužno ali se preporučuje.
⇦ Nazad na pregled obavijesti
Učitaj prijašnjih 100 objava