News and events

Održavanje laboratorijskih vježbi - dodatne upute

14.05.2020. | Danijel TopićPromovirajIspis

Poštovane studentice i studenti,
 
kako sljedeći tjedan započinjemo se održavanjem vježbi, posebno ističemo nekoliko stvari:
  • Molim sve studente da 5 minuta prije početka vježbi dođu na portu fakulteta ulazu Fakulteta. Svaku grupu na ulasku će dočekati nastavnik koji drži vježbe. Molim sve studente da budu točni jer nakon ulaska u zgradu vrata fakulteta se zaključavaju i ne može se ući u zgradu bez nastavnika koji drži vježbe
  • Prije ulaska u laboratorij studentima će se beskontaktnim termometrom mjeriti temperatura na ulasku u fakultet.
  • Nakon završetka vježbi nastavnici će ispratiti studente do porte fakulteta gdje će im se ponovno mjeriti temperatura.
  • Svaki student smije doći samo u grupu u kojoj je naveden prema rasporedu.
  • Za one grupe koje imaju nastavu u učionicama u "baraci" K+1 i K+2 mjerenje temperature će se odvijati na porti zgrade u Kampusu te će ih tamo dočekati nastavnik.

Molimo sve studente da se prilikom pohađanja vježbi pridržavaju svih uputa propisanih od strane HZJZ, a posebno naglašavamo sljedeće:

 

  • Osobe s povišenom temperaturom. Nastavnici, studenti i druge osobe ne ulaze u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ustanove ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili za koje postoji vjerojatnost da su bili u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili sumnja na zarazu COVID-19 ili su u samoizolaciji.
  • Kod ulaska i izlaska iz ustanove, kretanja ustanovom te boravka u prostoriji ustanove neophodno je držati razmak najmanje 2 metra od drugih osoba.
  • Dezinficijens. Na ulazu i na još nekoliko lako dostupnih mjesta, postavit će se dozatori s dezinficijensom za dezinfekciju ruku. Sredstvo za dezinfekciju potrebno je nanijeti na suhe i čiste dlanove; dlanove i područje između prstiju potrebno je protrljati dok se ne osuše, a sredstvo nije potrebno isprati.
  • Maske. Ako se provođenje nastave i ispita može organizirati na opisani način, nošenje maski ili drugih pokrivala za usta i nos kod studenta i nastavnika nije nužno ali se preporučuje.

 

Vježbe će održavati u skupnima do maksimalno 10 osoba (9 studenata + 1 nastavnik) uz pridržavanje preporuka koje je donio i objavio Hrvatski zavod za javno zdravstvo:

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Sveucilista_nastava_8-5.pdf

⇦ Nazad na pregled obavijesti
Učitaj prijašnjih 100 objava