News and events

Studija na temu socijalne dimenzije visokoškolskog obrazovanja u Republici Hrvatskoj

04.12.2019. | Danijel TopićPromovirajIspis

Drage studentice i studenti,

pozivamo vas na sudjelovanje u znanstvenom istraživanju kojemu je cilj bolje razumjeti iskustvo studiranja različitih skupina studenata.

Istraživanje provodi Institut za društvena istraživanja u Zagrebu u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

U sklopu istraživanja provode se grupni razgovori (tzv. fokusne grupe) sa studentima djecom hrvatskih branitelja, i to djecom smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja i djecom najtežih HRVI-ja 100 % I. skupine, kao jednom od ranjivih skupina u visokom obrazovanju u Hrvatskoj. Teme o kojima će se razgovarati su osobni i institucijski preduvjeti i prepreke za studiranje, život tijekom studija, uspješnost i zadovoljstvo studijem te razlozi odabira studija.

Rezultati istraživanja iskoristit će se za izradu preporuka za poboljšanje socijalne dimenzije u visokom obrazovanju u Hrvatskoj.

Ako pripadate navedenoj skupini studenata, molimo vas da kliknete na sljedeću poveznicu http://limesurvey.srce.hr/499148?token=skupinac te da potom upišete potrebne kontakt podatke. Nakon toga, javit će vam se istraživači za točan dogovor oko termina održavanja fokusne grupe.

Nadamo se da će vas ovo istraživanje zainteresirati i da ćete se odazvati pozivu.

 

Unaprijed zahvaljujemo,

Istraživački tim Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu

⇦ Nazad na pregled obavijesti
Učitaj prijašnjih 100 objava