News and events

Rad studenata Ekonomskog fakulteta u Osijeku i profesorice Sande Katavić Čaušić

04.10.2018. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Turistički promo-film „Walking Osijek“, kojim grupa mladih studenata EFOS-a otkriva ljepote Osijeka, na engleskom jeziku djelo je studenata završne godine diplomskog studija i mladog orahovačkog snimatelja i montažera Matije Pospihalja koji potpsuje snimke kadrova sa zemlje i iz zraka, kao i kompletnu režiju i montažu.

Scenarij na engleskom jeziku sastavili su studenti EFOS-a u suradnji s profesoricom Sandom Kativić Čaušić, a to su: Antonio Kursar, Ivan Kovač, Nikolina Džanko, Iva Bilić, Mislav Šljivac, Jelena Knežević, Iva Kreninger i Mirela Čuk. Svi studenti pojavljuju se i u filmu kao glumci.

Kako je profesorica Kativić Čaušić istaknula na promociji, mladi marketingaši su snimajući svoj promo-film timskim radom ispravili nepravdu što do sada nije bilo profesionalnog videa o turističkim znamenitostima Osijeka na engleskom jeziku. Po njenim riječima, ovaj film je primjer poticanja društvene odgovornosti studenata na dobrobit cijele zajednice, realiziran je isključivo njihovim volonterskim angažmanom i predstavlja još jedno pozicioniranje grada na europskoj karti turističkih destinacija.

Film prikazuje Vodena vrata, muzeje, trgove, Tvrđu, parkove, secesijsku ulicui brojne druge lokacije na kojima su mladi marketingaši od proljeća snimali svoj film.

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti
Učitaj prijašnjih 100 objava