Stipendije i zapošljavanje

Gostujuće predavanje - “Put od IN-a do CPaaS-a: evolucija aplikacijskog upravljačkog sloja telekomunikacijskih sustava”

17.05.2018. | Adcon d.o.o.PromovirajIspis

Više informacija na: http://stup.ferit.hr/index.php/2018/05/17/gostujuce-predavanje-put-od-in-a-do-cpaas-a-evolucija-aplikacijskog-upravljackog-sloja-telekomunikacijskih-sustava/

Pozivamo vas 21.05.2018. (ponedjeljak), od 13:15 do 14:45, na predavanje na temu “Put od IN-a do CPaaS-a: evolucija aplikacijskog upravljačkog sloja telekomunikacijskih sustava” koje će održati Zvonimir Radoš voditelj razvoja telekomunikacijskih projekata u Adcon-u.

Kroz gostujuće predavanje će se napraviti pregled i evolucija telekomunikacijskih sustava. Objasniti će se arhitektura BSSa u GSM arhitekturi i pregled Inteligent Network aplikacija. IN sustavi i dalje predstavljaju glavne sustave u telekomunikacijskoj mreži, npr. prepaid sustavi, i dati će se pregled aplikacija, protokola i call state modela. U nastavku će se objasniti trend i pregled upravljačkog sloja u 4G IMS arhitekturi npr. SIP aplikacijski serveri. Predavanje će pokriti i trend u telekomunikacijskim sustavima i njihove integracije s IT sustavima u vidu CPaaS (Communication-Platform-as-a-Service) platformi otvarajući vrata telekomunikacijskih sustava i izvan mreže operatera što omogućava kreiranje naprednih aplikacija: npr. Uber, Botovi, i sl.

Predavanje će biti održano u dvorani 2-31 u sklopu kolegija “Komunikacijske mreže”, no pozivaju se i svi ostali studenti zainteresirani za telekomunikacijske trendove da prisustvuju ovom gostujućem predavanju.

⇦ Nazad na pregled obavijesti