Stipendije i zapošljavanje

Iskustva s Backend prakse u Plavoj tvornici

13.03.2018. | Plava tvornica d.o.oPromovirajIspis

Više informacija na: http://stup.etfos.hr/index.php/2018/03/13/iskustva-s-backend-prakse-u-plavoj-tvornici/

Dragi studenti, kako ste vi mlada snaga koja pokreće društvo i doprinosite našem timu sa svojim idejama, uvijek vas vrlo rado vidimo u našim uredima na različitim praksama!

Pripremili smo intervju u kojem možete saznati ponešto o tome kako je vašem kolegi Filipu, studentu 2.godine diplomskog studija, bilo na praksi radeći s mentorom Goranom i našim timom.

Upoznajte Filipa

Najdraži programski jezik: PHP

Programski jezik koji bi htio naučiti: Ruby, zbog ruby on rails frameworka. Iako ovdje nije toliko zastupljen čini mi se zanimljiv i htio bih ga naučiti.

Da nisam backend developer bio bih: Vjerojatno frontend developer, često kada surfam internetom vidim stvari koje bih želio popraviti ili unaprijediti.

Najdraža programerska fora: Ne mogu reći da imam omiljenu programersku foru, ali ova mi se oduvijek sviđala:

Iskustvo s backend prakse

Kako si se odlučio za praksu kod nas?

Pratim rad Plave tvornice već dulje vrijeme, a što se same prakse tiče, odlučio sam se nakon što sam čuo pozitivna iskustva kolegice koja je bila na praksi za Android developera prije par mjeseci.

Koji dio ti je najdraži vezan za backend praksu?

Opuštena atmosfera koja potiče na rad i mentor koji je uvijek spreman pomoći.

Zbog kojih 5 stvari bi kolege studenti trebali doći na praksu?

Odlična prilika za učenje, odlična ekipa, ugodna atmosfera, dobro radno vrijeme i izvrstan mentor.

Kako bi ocijenio svog mentora Gorana?

10/10. Uvijek dobro raspoložen, otvoren za pitanja i spreman pomoći. Najviše mi je pomoglo što mi nikad nije otkrio konačno rješenje nego me svojim pitanjima i savjetima navodio da sam dođem do rješenja.

Kakav dojam je ostatak tima ostavio na tebe?

Svi su bili ljubazni i uvijek spremni pomoći. Uz Gorana, najviše mi je pomagao backend developer Domagoj Šimić, koji je uvijek bio otvoren za pitanja i svojim savjetima me usmjeravao prema rješenju. Također, Domagoj Štrekelj mi je pomogao oko problema vezanih uz GitHub te smo mogli pričati o povezanosti mog backend dijela sa frontend dijelom za koji je Domagoj odgovoran.

Što je od zadataka bilo najteže i kako si riješio poteškoće na koje si naišao?

Ispunjavanje ovog upitnika

Ne mogu izdvojiti nešto što je bilo najteže. Svi zadaci su bili primjerene težine. Ako bih naišao na problem koji ne znam odmah riješiti, prvo bih sam istražio moguće rješenje na internetu, a tek onda potražio pomoć od Gorana ili Domagoja.

Kakvi su planovi za budućnost?

Završiti faks i zaposliti se u Osijeku. Nastaviti učiti kako bih unaprijedio postojeće znanje, dobiti pokoji certifikat kako bih zaokružio cijelu priču.

Prisjetite se još nekih uspješnih projekta koje smo imali sa studentima

Android praksa Matija Marić  – nakon uspješno odrađene prakse, vaš nekadašnji kolega Matija je naš Android developer već 2 godine!

Praksa u Plavoj tvornici je uvijek otvorena te smo voljni prilagoditi se vremenu održavanja prakse kada god odgovara studentskim obavezama na fakultetu. Čekamo tvoju prijavu!

⇦ Nazad na pregled obavijesti