Pregled svih obavijesti

Pogledaj, poslušaj i pročitaj iskustva s praksi u Tvornici!

08.04.2019. | Plava tvornica d.o.oPromovirajIspis

Više informacija na: http://stup.ferit.hr/2019/04/08/pogledaj-poslusaj-i-procitaj-iskustva-s-praksi-u-tvornici/

Voliš li više nešto čitati ili slušati dok netko priča? Pripremili smo video s iskustvima s prakse iz Tvornice pa ako si u mogućnosti pogledati - pogledaj. Ako pak trenutno ne možeš upaliti zvuk, a zanima te o čemu se radi, čitaj dalje!

Na jedno mjesto okupili smo četiri developera koji su bili spremni podijeliti svoje iskustvo s prakse u Tvornici sa svima vama koji ste u potrazi za praksom prije nego završite svoje formalno obrazovanje.

 

Valentin, iOS developer otkrio je kako se raspitivao gdje je dobra praksa u Osijeku i gdje će moći puno naučiti. Najčešće se spominjalo ime ‘Tvornica’. Malo je istraživao, vidio kako se jako jednostavno prijaviti pa je odlučio poslati svoj životopis. Ponosni smo na Valentina koji je prvo odradio Android praksu, potom iOS praksu i trenutno radi kod nas preko studentskog ugovora i čini nas ponosnima kada ugledamo aplikaciju Tvornice u App store-u.

Filipu, našem backend developeru, se najviše na praksi svidjela opuštena radna atmosfera, ekipa, no prije svega mentor koji je bio spreman pomoći i osmisliti dodatne zadatke kada je vidio da mu nešto nedostaje u znanju iz određenog područja. Kao jednu veliku prednost navodi i mogućnost zaposlenja ako se praksa pokaže uspješna, što je upravo slučaj kod njega.

Antonio, frontend developer, je opisao svoje iskustvo s mentorom. On je pak imao priliku raditi čak s dva mentora pa je vidio različite pristupe rješavanju problema.

“Alen i Marko su bili susretljivi, no najviše mi se svidjelo što mi nisu davali konkretna rješenja nego hintove koji su mi pomogli doći do samostalnog rješenja. To mi je uvelike pomoglo i koristilo u daljnjem napredovanju”

Jedan od Antoniovih mentora - Marko jako je zadovoljan napretkom svog praktikanta. Opisao je kako je počeo s prijelomom web stanice Kenaz gdje je naučio jQuery i osnove JavaScript-a. Budući da se Antonio tu iskazao, mentor mu je zadao isti zadatak, ali u React-u gdje je koristio neke od najnovijih tehnologija i vrlo je zadovoljan njegovim načinom rada jer je samostalno puno istraživao i nije im zadavao previše problema. Antonio je počeo samostalno koristiti i Redux store koji je zapravo jako velik korak u korištenju React-a.

Na kraju, naš Android developer Ivan otkrio je tri ključne stvari zbog koje studenti ostaju u Tvornici i nakon odrađene prakse, a to su:

  • Odličan mentor
  • Opuštena atmosfera
  • Odlična ekipa

Sviđa vam se što ste pročitali, vidjeli i/ili čuli? Što čekaš, prijavi se na factory.hr/jobs i vidimo se u Tvornici.

⇦ Nazad na pregled obavijesti