Novosti i događanja

Marie Sklodowska-Curie akcije, mogućnost za individualnu mobilnost istraživača

08.07.2015. | Tihana Vajnand PromovirajIspis

             Iskusni ste istraživač i želite prijaviti individualnu stipendiju, a nemate instituciju koja bi Vas ugostila! Zainteresirani ste za prijavu individualne stipendije u Italiji, Poljskoj, Švicarskoj, Grčkoj,  Jordanu, Izraelu, Bugarskoj te u drugim zemljama? Objedinjen i ažuriran popis institucija dostupan je na stranicama Obzor 2020., odnosno  ovdje.

          U procesu ste pisanja projektnog prijedloga? Na stranicama projekta Net4Mobility dostupan je tzv. ''Survivor's Guide'', dokument s praktičnim savjetima za pisanje projekta, ali i postupka prijave na Portal za sudionike i preuzimanja potrebnih obrazaca. Dokument se može preuzeti ovdje.

  • Ako ste mladi istraživač i imate manje od četiri godine istraživačkog iskustva? Tražite kvalitetne doktorske programe ili posao u Europi? Obavještavamo Vas kako su na  Euraxess jobs portalu dostupni natječaji odobrenih projekata Mreža za inovativno osposobljavanje, poput:
  • SELECTA projekt koji financira 15 doktorata. SELECTA je interdisciplinarni program koji ima za primarni cilj osposobljavanje mladih istraživača u području galvanizacije metalnih legura pogodnih za razvojne i ekološki održive programe. Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici: http://selecta-etn.eu/.
  • HyMedPoly projekt financira 15 doktorata s ciljem stvaranja i upotrebe novih lijekova bez antibakterijskih hibridnih biopolimera.  Više informacija dostupno je na mrežnoj stranici: http://hymedpoly.eu/open-positions/
  • MEDICIS –PROMED projekt financira 15 doktoranda. Projekt se sastoji od mreže akademskih, medicinskih i industrijskih partnera te pruža opsežan doktorski program u području novih personaliziranih tretmana u liječenju raka jajnika. Više informacija dostupno je na: http://ec.europa.eu/euraxess/index.cfm/jobs/jobDetails/34020962

Europska komisija poziva na Dijalog s građanima s potpredsjednikom Europske komisije Marošem Šefčovičem i ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom u petak, 10. srpnja 2015. u 15 sati u Dubrovniku (mjesto događanja: Lazareti). Dijalogu se možete pridružiti i šaljući svoja pitanja ili komentare o energetskoj uniji putem društvenih medija (twitter i facebook)  koristeći  #EUdialogues ili #EnergyUnion ili na adresu elektroničke pošte: COMM-REP-ZAG-EVENTS@ec.europa.eu. Svi zainteresirani koji nisu u mogućnosti osobno prisustvovati dijalogu mogu ga pratiti uživo putem interneta: http://ec.europa.eu/citizens-dialogues/croatia/dubrovnik/index_hr.htm. Više informacija dostupno je ovdje

Za više informacija vezanih uz mogućnost individualnih akademskih mobilnosti slobodni smo Vas uputiti na mrežne stranice EURAXESS uslužnog centra kao i na facebook stranicu Euraxess Croatia - Research in the heart of Europe.

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti