Novosti i događanja

Poziv na volonterski angažman u sklopu projekta „Najbolji ja - sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti kod djece i mladih“

04.12.2018. | Ana Šokčević PromovirajIspis

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

upućuje 

POZIV NA VOLONTERSKI ANGAŽMAN

osobama oba spola, u dobi od 16 do 35 godina s područja cijele Slavonije koje bi postale mentori djeci i mladima u rizičnom socijalnim okruženju ili s problemima u ponašanju (korisnicima Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, Doma za odgoj djece i maldeži Osijek i Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje).

 

Mentor-volonter provodi minimalno 2 sata mjesečno s djetetom ili mladom osobom u različitim aktivnostima (kino, šetnja, sportske aktivnosti, utakmice, bazeni, kafić...) koje financira CNZD u sklopu projekta. Svaki susret mentor-volonter treba zabilježiti u obliku kratkog izvješća i dostavljati redovno koordinatoru projekta. Tijekom mentoriranja, volonterima se nudi edukacija te stručna podrška (supervizija) od strane stručnjaka CNZD-a.

Zašto se uključiti? Uključivanjem u projekt mentorima-volonterima se pruža mogućnost razvijanja vještina i kompetencija za rad s djecom i mladima s problemima u ponašanju. Volonteri dobivaju iskustvo koje može imati značajan doprinos prilikom zapošljavanja. Također, volonterima se pruža mogućnost dobivanja Pisma preporuke i Potvrde o stečenim kompetencijama ukoliko tijekom volontiranja budu redovni te pokažu izniman trud i odgovornost, a svaki volonter koji sudjeluje će dobiti potvrdu o odrađenim volonterskim satima.

Kako se prijaviti?  Na internetskoj stranici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu (www.cnzd.org) možete pronaći ONLINE PRIJAVNI OBRAZAC pod kategorijom PROJEKTI ili VIJESTI, a možete se prijaviti i putem naše e-mail adrese na cnzd.volonteri@gmail.com.

Projekt „NAJBOLJI JA -  sveobuhvatni program selektivne prevencije ovisnosti kod djece i mladih“ ima za cilj prevenirati ovisnosti o alkoholu, pušenju i psihoaktivnim tvarima kod djece i mladih u riziku na području Osječko – baranjske županije u skladu s Europskim standardima za kvalitetnu prevenciju zlouporabe droga. Projekt financira Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske, a partnerska organizacija ja Volonterski centar Osijek. Projekt traje do 31. kolovoza 2019. godine. 

 

 

⇦ Nazad na pregled obavijesti