Novosti i događanja

Razvoj programske podrške u organizaciji Udruge AMA-ETFOS

23.10.2017. | Dario Došen PromovirajIspis

Poštovani,

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija održat će se nekoliko zanimljivih predavanja na temu razvoja programske podrške. Predavanja organizira udruga diplomiranih inženjera AMA-Etfos, a održat će ih stručnjaci iz nekoliko Osječkih tvrtki. Detaljnije informacije o predavanjima možete dobiti u nastavku ili u dokumentu u prilogu. Na predavanja su pozvani svi zainteresirani, a posebno studenti.


Što: Kotlin - A New Hope
Tko: Filip Babić (COBE)
Kada: 25.10.2017. 17.00h
Gdje: Ferit, kampus, K2-1

Zakoračite u svijet Android razvoja uz kratak uvod u programski jezik Kotlin. Kroz jednostavnije aplikacije na live coding sessionu uočite glavne razlike između korištenja Jave i Kotlina. Na kraju predavanja proći ćemo kroz Tips & Tricks naučene kroz godinu dana rada s najkul JVM jezikom te Q&A gdje vas očekuju nagrade za najbolja pitanja!


Što: Uvod u razvojne tehnologije za iOS
Tko: Dino Kurtagić (Marrow Labs)
Kada: 25.10.2017. 18.20h
Gdje: Ferit, kampus, K2-1

Predavanje će dati uvod u razvojne tehnologije za iOS platformu. Upoznat ćete se s razvojnim okruženjem, programskim jezikom Swift, strukturom Xcode projekta, MVC
paradigmom, hijerarhijom, proširenjem postojećih klasa te organizacijom koda. Na primjeru jednostavnije aplikacije prikazat će se struktura koda i aplikacije, korištenje biblioteka i sve potrebno za objavu na App Store.


Što: The Magic of Sherlock Holmes: Dossier QA
Tko: Ema Božić, Stefani Majić (Span)
Kada: 26.10.2017. 17.00h
Gdje: Ferit, kampus, K2-1

Proces testiranja je poput uloge u Ekipi za očevid – mnogo alata, procedura, izvora dokaza, a na nama je da odaberemo i procijenimo što ćemo i kako testirati. Tijekom predavanja upoznat ćemo vas s procesom i vrstama testiranja software-a. Kroz primjere ćemo vam pokazati zašto je osiguranje kvalitete dostavljenog rješenja bitno te što može poći po zlu u procesu razvijanja software-a.

⇦ Nazad na pregled obavijesti